Lufthavne - Gøteborg Internationale Lufthavn - Gøteborg, Sverige

Revneforebyggelse

Lufthavne - Gøteborg Internationale Lufthavn - Gøteborg, Sverige

Gøteborg Internationale Lufthavn.

Emne 
Lufthavne
Objekt 
Gøteborg Internationale Lufthavn
By 
Gøteborg
Stat 
Gøteborg
Land 
Sweden
Dato 
2017
Tidsforbrug 
2 uger

Situation

Gøteborg Internationale Lufthavn havde sat et mål om en væsentlig forøgelse af PCN (Pavement Classification Number) værdierne på deres TWY L. Ved anvendelse af en standard asfalt ville det betyde en væsentlig forøgelse af asfaltlaget og omkostninger. Derfor bad lufthavnen S&P Nordic om at vurdere mulighederne for en løsning med Carbophalt G, og hvorvidt det var muligt at reducere asfalttykkelsen og dermed spare omkostninger på en nykonstruktion og til bortskaffelse af materialer. I 2015 var der blevet etableret et testfelt, der var bæreevneforstærket med Carbophalt®G og feltet viste efterfølgende en væsentlig forøgelse af belægningens bæreevne med forbedret trykfordeling. Målinger var blevet fortaget med faldlod i 2015 og 2016.

Projektbeskrivelse

På baggrund af faldlods resultaterne valgte Swedavia og lufthavnen en asfaltopbygning på 26 cm med Carbophalt G 200/200 bæreevnearmering af bærelaget samt samlings- og sporkøringsarmering under slidlaget, løsningen medførte en reduktion af asfalttykkelsen med ca. 10 cm samt reduceret bortskaffelse på ca. 2.300 m3 sand- og stenmateriale. Lufthavnen har opnåede en besparelse på projektomkostninger, tid og fik mindsket projektets miljøbelastning.

Materialeforbrug

S&P Carbophalt G 200/200,  40.000 m²

Service

Kontaktpersoner

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie