Boligvej - Vesterled - Tjæreborg, Danmark

Revneforebyggelse

Boligvej - Vesterled - Tjæreborg, Danmark

S&P-asfaltforstærkningsnet kan også være den perfekte langsigtede løsning til bekæmpelse af revner på villaveje. I dette særlige tilfælde blev S&P Carbophalt® G 200/200 anvendt på et projekt i Esbjerg kommune.

Emne 
Boligvej
Objekt 
Vesterled
By 
Tjæreborg
Stat 
Esbjerg Kommune
Land 
Danmark
Dato 
2017
Tidsforbrug 
1 dag

Situation

Vesterled er en boligvej, som har fået mange revner på grund af alder. Vejen havde også en række samlinger fra brønddæksler i forbindelse med renovering af kloakkerne.

Træthedsrevner i asfaltbelægninger kan opstå som følge af afspænding, når asfalten bliver stiv og skør med alderen. Dette resulterer i en reduktion af asfaltens fleksibilitet og gør den dermed modtagelig for skader i form af afbøjning, temperaturændringer og sammentrækning.

Projektbeskrivelse

I samarbejde med kommunen foreslog S&P at forstærke vejen med S&P Carbophalt® G 200/200 under et 30 mm SMA slidlag for at sikre en langtidsholdbar løsning, der i sidste ende ville reducere vedligeholdelsesomkostningerne og ressourceforbruget betydeligt.

Løsningen blev gennemført, og hele vejen blev forstærket for at bekæmpe potentielle refleksionsrevner i det ca. 30 mm nye slidlag.

Omkostningsbesparelser

I forbindelse med LCC-beregningerne blev den forventede levetid for det forstærkede slidlag antaget at være ca. 24 år - hvilket svarer til den forventede levetid for boligveje uden skader på underlaget.

Beregningerne viser, at kommunen efter 24 år vil have sparet ca. 300 000 DKK (i nutidens danske kroner). Forstærkningen forventes at blive bevaret ved udskiftning af slidlaget efter de 24 år, og yderligere beregninger baseret på LCC-modellen viser, at kommunens besparelse efter 40 år beløber sig til mindst 600 000 kr. (igen i nutidskroner).

Opfølgning på projektet

I 2022 er der konstateret større revner på forbindelsesveje, som blev repareret samtidig, men uden forstærkning. Revneåbningerne er af samme art som tidligere og er i forskellige retninger. Til sammenligning forblev den vejstrækning, der var forstærket med S&P Carbophalt® G 200/200, i topform, som det fremgår af billederne nedenfor.

Materialeforbrug

S&P Carbophalt G 200/200, 2.700 m²

Billedgalleri

 • Installation af S&P Carbophalt® G 200/200

 • Installation af S&P Carbophalt® G 200/200

 • S&P Carbophalt® G 200/200 installeret

 • Udlægning af slidlag oven på S&P Carbophalt® G 200/200

 • Vejen er stadig i topform efter 5 år

 • Sammenligning af vejstrækningen efter 5 år

 • Stor revne på en uarmeret strækning af en forbindelsesvej efter 5 år

 • Stor revne på en uarmeret strækning af en forbindelsesvej efter 5 år

Service

Kontaktpersoner

S&P Ansvarlig side

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie