Forstærkning af udkraget betondæk - Søsporten - Århus C, Danmark

Bærende bygningsdele

Forstærkning af udkraget betondæk - Søsporten - Århus C, Danmark

Søsporten er et byggeri oprindeligt opført i 1936 for Aarhus Roklub. Aarhus Kommune besluttede sig for at bygningen skulle bevares og derfor blev der udarbejdet et renoveringsprojekt med genbrug af eksisterende materialer. Projektet er blevet indstillet til Renover prisen 2023.

Emne 
Forstærkning af udkraget betondæk
Objekt 
Søsporten
By 
Århus C
Stat 
Århus
Land 
Danmark
Dato 
2021

Situation

På 1.sal udvendig løber en altangang udkraget langs hele gavlen. Af hensyn til ny opbygning med membran og efterisolering samt terasseplanker og efterdatidens projekteringskrav skulle den udkraget altangang derfor forstærkes. Her skulle eksisterende indspændingsmoment øges for at sikre bæreevnekapacitetens sikkerhedsniveau. En af udfordringerne var at der delvis i gavlen ligger hovedtrappen til 1.sal og derved skal kræfterne flyttes ud til bærende udkraget dæk. Dvs. at en del af den udkraget altangang ud for trapperummet er hængt op. 

Projektbeskrivelse

For at sikre den manglende kapacitet skulle betondækket forstærkes i gavlende med det udkragede dæk og kulfiberløsningen blev valgt, da den ikke tilføjer synderlig mervægt. Da bygningen også ligger i et maritimt agressivt miljø har kulfiberen også den fordel at være et korrosionsfrit materiale. Der blev anvendt kulfiberplader S&P C-laminate pålimet med Resin 220 HP oversiden, der forinden var blevet nivelleret ud med S&P Resin 230 HP. Underside udkraget dæk ud for trapperum blev forstærket med NSM løsning, dvs. en løsning hvor man fræser riller ind i dæklaget og ilægger kulfiberstænger i lim. Her blev anvendt kufiberstænger S&P C-rod d8 mm sammen limtype S&P Resin 220HP. 

Materialeforbrug

 S&P C-Laminate + S&P Resin 220 HP + S&P Resin 230 HP på overside dæk / S&P C-Rod + S&P Resin 220 HP på underside dæk

Billedgalleri

 • Søsportens gavlende med udkraget altangang.

 • Oversideforstærkning med kulfiberkompositplader 120x1,4mm.

 • Gennemføring i facadevæg til forankringszone inde i bygningen.

 • Ophængte del af altangang, som forstærkes på underside i forgrunden af billede.

 • Forstærkning af overside betondæk.

 • Forstærkning af underside med indrillet/-limet kulfiber rundstænger ø8mm (NSM=Near Surface Mounted).

Service

Kontaktpersoner

S&P Ansvarlig side

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie