Forstærkning af broklassen - Bjælkebro - Glejbjerg, Danmark

Betonbroen i Glejbjerg er en ældre bjælkebro fra 1941 med fem bærende ribber, der spænder hen over et å-løb og med en spændvidde på ca. 6,65m. 

På denne side

Emne
Forstærkning af broklassen
Objekt
Bjælkebro
By
Glejbjerg
Stat
Vejen kommune
Land
Denmark
Dato

Situation

Bjælkebroen i Glejbjerg er oprindeligt designet til broklasse 40 i normal passage men er sidenhen på grund af korrosion på armering og nye lovkrav nedklassificeret til broklasse 20. Da broen ligger på et vejstræk, med tunge køretøjer fra industi og landbrug, ønskede kommune en opgradering af bæreevnen, så broklassen kunne hæves.

Projektbeskrivelse

Løsning faldt på et nyudviklet forstærkningssystem S&P C-rod DAS (Duktilt Anker System). Projektet blev udført som et pilot projekt i samarbejde med AAU, som udvikler af systemet. Fordelen ved dette system er, at det forspændes til at opnå maksimal udnyttelse af kulfibermaterialet samtidig med, at vi har responstyret effekt i form af skalerbar duktilitet. Broens ribber blev hver især forstærket med et system på begge sider af ribben. Broen opnåede således en ny broklasse 50 ved normal passage, dvs en forøgelse ift. det oprindelige design.

Materialeforbrug

10 sæt S&P C-DAS + ø8mm S&P C-Rod kulfiberstænger

Contact

Simpson Strong-Tie Denmark

Simpson Strong-Tie A/S

Hedegaardsvej 11
CVR 36409819
8300 Odder
Danmark