Forstærkning af broklassen - Bjælkebro - Glejbjerg, Danmark

Bærende bygningsdele

Forstærkning af broklassen - Bjælkebro - Glejbjerg, Danmark

Betonbroen er en ældre bjælkebro fra 1941 med 5 bærende ribber, der spænder hen over en å-løb og med en spændvidde på ca. 6,65m. 

Emne 
Forstærkning af broklassen
Objekt 
Bjælkebro
By 
Glejbjerg
Stat 
Vejen kommune
Land 
Danmark
Dato 
2021

Situation

Bjælkebro er oprindeligt designet til broklasse 40 i normal passage men er sidenhen på grund af korrosion på armering og nye lovkrav nedklassificeret til broklasse 20. Da broen ligger på et mindre trafikeret vejstræk, med tunge køretøjer fra industi og landbrug, ønskede kommune en opgradering af bæreevnen, så broklassen kunne hæves.

Projektbeskrivelse

Løsning faldt på et nyudviklet forstærkningssystem S&P C-rod DAS (Duktilt Anker System). Projektet blev udført som et pilot projekt i samarbejde med AAU, som udvikler af systemet. Fordelen ved dette system er, at det forspændes til at opnå maksimal udnyttelse af kulfibermaterialet samtidig med vi har et responstyret effekt i form af skalerbar duktilitet. Broens ribber blev hver især forstærket med et system på begge sider af ribben. Broen opnåede således en ny broklasse 50 ved normal passage, dvs en forøgelse ift. det oprindelige design.

Materialeforbrug

10 sæt S&P C-DAS + ø8mm S&P C-Rod kulfiberstænger

Billedgalleri

 • Før: Korroderede stålarmeringer resulterede i, at broen blev nedgraderet fra klasse 40 til klasse 20.

 • Under installationen af S&P FRP-systemet.

 • Nærbillede af S&P C-DAS-systemet.

 • Undersiden af broen efter forstærkningsarbejdet.

 • Efter: Bro opgraderet til klasse 50 takket være forstærkningsløsningen.

Service

Kontaktpersoner

S&P Ansvarlig side

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie