Statisk reparation ved tør-sprøjtning, hovedsagelig anvendt i tunnelkonstruktion og generelle konstruktioner - Wildlands Adventure Zoo - Emmen, Netherlands

Statisk renovering (tør-sprøjte metoden) for strukturelt forbedring

Statisk reparation ved tør-sprøjtning, hovedsagelig anvendt i tunnelkonstruktion og generelle konstruktioner - Wildlands Adventure Zoo - Emmen, Netherlands

’Wildlands Adventure Zoo Emmen’ er en zoo i Emmen, i Holland. Dyrehaven blev grundlagt i maj 1935 som Zoo-park Emmen og efter renoveringen, i årene 2013-2016, åbnede parken for offentligheden igen den 25. marts 2016 som dyrehave/safaripark. Parken tiltrak 1,3 millioner besøgende i året efter genåbningen i 2016. I parken, både indendørs og udendørs, er der placeret vægge, især de steder hvor stærke og store dyr som næsehorn og elefant befinder sig.

Emne 
Statisk reparation ved tør-sprøjtning, hovedsagelig anvendt i tunnelkonstruktion og generelle konstruktioner
Object 
Wildlands Adventure Zoo
By 
Emmen
Stat 
Provincie Drente
Land 
Netherlands
Dato 
2015
Tidsforbrug 
24 måneder

Situation

Til 'Jora Visio BV' blev der fremstillet et konstruktion af sprøjtebeton. Udførelsen er tænkt som et dekorativt lag, over en fast væg, og skal have et naturligt udseende, som var det af sten/fjeld. Den planlagte konstruktion består af en præfabrikeret væg, hvor elementerne ikke er sammenkoblede. Jord er anbragt mod den ene side af væggen. På den anden side af væggen påføres EPS, som er skåret i forskelligartede figurer, så formen, af ​sprøjtebeton, opnår en hård finish, der yderligere nærmer sig udseendet af sten/fjeld. Sprøjtebetonbeklædningen er forbundet med den præfabrikerede væg ved hjælp af stålankre. Disse er indboret i betonen. Dimensioneringen af ​​ankrene er udført af ingeniørfirmaet Emmen. En belastning på 3 tons på 1 m2 er en situation, der kan forekomme jævnligt og repræsenterer en elefant med forbenene, der støtter eller står mod væggen. Sprøjtebetonbelægningen skal kunne absorbere denne belastning, uden at revne. Massiv belastning anses som noget der kun forekommer lejlighedsvis. Det yderste lag kan da risikere at knække. Det nuværende ARMO-armeringsnet holder løstsiddende dele på plads. Reparation af området kan forekomme.  

Projektbeskrivelse

Revnedannelser, der opstår på grund af temperaturudsving, kan ikke udelukkes. Store udvidelser er visuelt uønskede. Revner anses for acceptable, da de også forekommer i naturlige stenformationer.

Brugen af ​​et kulfibernet som revneforebyggelse er meget mere effektivt end en traditionel stålforstærkning. Revnedannelserne vil derfor være større end normalt i betonkonstruktioner. Det skal bemærkes, at i traditionel stålforstærkning skal bredden af revnerne begrænses, for at forhindre korrosion og sprængning af dæklaget. Korrosion af forstærkningen er ikke et problem ved ARMO, hvilket betyder, at der ikke er krav til bredden af revnerne, ud fra et bæredygtighedssynspunkt.

Sprøjtebetonlaget kan tåle belastning fra en elefant, der står eller læner sig op ad væggen. Denne løsning gør konstruktionen meget stærk og tillader tyndere vægge.

Materialeforbrug

S&P ARMO-mesh 200-200
S&P ARMO-mesh L500
S&P ARMO-crete RC

Billedgalleri

Service

Kontaktpersoner

S&P Ansvarlig side

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie