Forstærkning af kant, højre hjulspor - Landevej - Hedevej, Hjøllund, Danmark

Revneforebyggelse / Forsegling

Forstærkning af kant, højre hjulspor - Landevej - Hedevej, Hjøllund, Danmark

Vejen er til- og frakørselsvej til en grusgrav. Vejen var tidligere en grusvej, og den er ikke bygget efter forskrifterne for den trafikbelastning (Æ10 - 70 lastbiler/ dag svarende til trafikklasse T3) den udsættes for.

Emne 
Forstærkning af kant, højre hjulspor
Objekt 
Landevej
By 
Hedevej, Hjøllund
Stat 
Silkeborg Kommune
Land 
Danmark
Dato 
2017

Situation

Pga. den smalle vejbredde kører lastbilerne ofte på kanterne af vejen, hvilket har forårsaget brud og udskridning af asfaltbelægningen.

Samtidig står belægningen flere steder under vand, på grund af dårlig afvanding på strækningen, hvilket samlet set accelererer nedbrydningen.

Projektbeskrivelse

Tidligere havde man lavet gentagne reparationer med blot 2 års holdbarhed. Så i 2017 forstærkede man ca. 2 km med S&P Carbophalt® G 1,5 m ind fra kanten i højre hjulspor i nordgående retning fra indkørslen til grusgraven.

Projektopfølgning

Vejen er løbende holdt under observation og enkelte steder, hvor der ikke blev foretaget udskiftning af krakeleret belægning som ligger under vand i våde perioder, er skader registreret igen i 2018. Resten af strækningen holder rigtig godt på trods af større langsgående revner, som ikke blev udbedret inden armeringen blev udlagt.

Et besøg på vejen i 2022 viste, at det forstærkede område stadig var i god stand 5 år efter installationen - hvilket allerede var en forbedring i forhold til de tidligere 2-årige reparationsintervaller.

Materialeforbrug

S&P Carbophalt® G

Billedgalleri

 • 2017 - Revnet sideudvidelse

 • 2017 - Billede af fræst overflade påført emulsion før udlægning af armering

 • 2017 - Alvorlige krakeleringer

 • Borekerner udtaget før projektudførelse

 • Borekerner udtaget før projektudførelse

 • 2022 - Generelt god tilstand

 • Sammenligning af vejstrækningen efter 5 år

Service

Kontaktpersoner

S&P Ansvarlig side

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie