Forstækning af motorvej E45 fra Skanderborg til Århus - Motorvej - E45, Danmark

Forstækning af motorvej E45 fra Skanderborg til Århus

Strukturel Forstærkning

Forstækning af motorvej E45 fra Skanderborg til Århus - Motorvej - E45, Danmark

Forstækning af 15km motorvej E45 fra Skanderborg til Århus i begge retninger.

Emne 
Forstækning af motorvej E45 fra Skanderborg til Århus
Objekt 
Motorvej
By 
E45
Stat 
Skanderborg til Århus
Land 
Danmark
Dato 
2017
Tidsforbrug 
36 måneder

Situation

E45 skulle udvides grundet øget trafik på strækningen og Vejdirektoratet ønskede en smidig proces med mindst mulig gene for trafikken under udførelsen. Derfor opgraderede man under 1.etape i 2017 først nødsporerne i begge sider til kunne bære den nødvendige tunge trafik under udbygningen af det tredje spor i midterrabatten. Udvidelsen med det tredje spor blev udført i 2018 som etape 2. Etape 3 som blev den sidste i udvidelsen var en opretning af vejens længdeprofil for at sikre bedre kørekomfort og reducere rulle modstanden og brændstofsforbrug. Dette blev gjort ved hjælp af "3D" fræsning et speciel udstyr, men samtidig medførte det varierende tykkelse i de eksisterende asfaltbærelag. Løsningen blev armering under asfaltoverbygningen.   

Projektbeskrivelse

S&P Nordic leverede løsningen og udførelsesarbejder til alle 3 etaper i form af asfaltsarmering. Ved 1. etape sikrede man samlingen mellem eksisterende vejkasse i det tunge spor og den nye vejkasse i nødsporet. I alt ca. 30.000 m² asfaltsarmering leveret og udlagt. I etape 2 blev selvsamme løsning anvendt, hvor man sikrede samlingen mellem det nye tredje spor og eksisterende vejkasse. I etape 3 skulle der bæreevnearmeres og sikres mod evt. gennemslagsrevner så man valgte at lægge armering ud på de 2 tunge spor på hele strækningen i alt ca. 250.000 m². 

https://www.vejdirektoratet.dk/projekt/udbygning-af-e45-skanderborg-s-aarhus-s

Projektopfølgning

Et besøg på motorvejen i 2022 viste, at vejen stadig var i topform. S&P vil aktivt fortsætte med at overvåge slidlagets tilstand i de kommende måneder og år.

Materialeforbrug

310000 m² S&P Glasphalt G

Billedgalleri

 • E45 - Etape 1

  E45 - Etape 1

 • E45 - Etape 2

  E45 - Etape 2

 • E45 - Etape 3

  E45 - Etape 3

 • 2022 - Vejen er stadig i topform efter 4 år

 • Sammenligning af vejstrækningen efter 4 år

Service

Kontaktpersoner

S&P Ansvarlig side

Du er her

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Siden 2012 har S&P været en del af Simpson Strong-Tie, et internationalt byggevarerfirma, med hovedkontor i Californien og lokale afdelinger i hele Europa.

   Virksomhedens mål er at hjælpe kunderne til at lykkes med deres projekter, ved at levere bygningsbeslag af bedste kvalitet, servicesupport, produkttest, træning og levering af varer til tiden.

  SIMPSON Strong-Tie