Links: Mobile Menu v1

Languages

Main Navigation en-NORDIC

Projects

Lufthavn, taxiway - International lufthavn - København, Denmark

Crack Prevention

Københavns Lufthavne er Danmarks største internationale lufthavn. Den største i de nordiske lande, med 29 millioner passagerer i 2016. Det er også en af de ældste internationale lufthavne i Europa (grundlagt i 1925). Derfor var det en perfekt udfordring for S&P Nordic at ombygge Taxiway C. Denne Taxiway bestod oprindeligt af betonplader, der senere var blevet dækket af asfalt. I årenes løb var denne asfalt revnet.

Country 

Denmark

Date 

2017

Duration 

1 day

Situation 

Taxiway C blev bygget i begyndelsen af ​​1940 og består af betonplader. Vedligeholdelsen var Taxiway C er sket ved at man har udlagt en asfaltbelægning, som dog ikke har forhindret gennemslag af revner fra de underliggende betonplader. Vedvarende reparation af revner er både kostbar og tidskrævende. Desuden betyder revnedannelser en stor sikkerhedsrisiko, som kan føre til skader på flyene (FOD - Foreign Object Damage). 

Solution 

S&P løste problemet på følgende måde: Man lod så meget af belægningen som muligt være intakt, så den kunne optage de termiske bevægelser fra betonpladerne. Det nye asfaltlag blev forstærket med et S&P Carbophalt-G® forstærkningsnet, der absorberer horisontale vibrationer, der opstår ved revnerne. Hele armeringsprojektet tog blot 3  1/2 time. 

S&Ps løsning er både solid og overkommelig, og forhindrer revnedannelser og risiko for følgeskader. Det minimerer derfor også omkostningerne til vedligeholdelse og forlænger levetiden på Taxiway C’s belægning.

Københavns Lufthavnes gevinst: En belægning uden revner/fuger, som ikke behøver vedligeholdelse, samt reduceret livscyklusomkostninger og CO2 belastning.

Material 

3'400 m2 S&P Carbophalt® G

S&P responsible site: 
S&P Reinforcement Nordic ApS
Airport Copenhagen

Taxiway C i Københavns Lufthavne

Airport Copenhagen

Asfaltforstærkning ovenpå betonplader

Airport Copenhagen

Installation af Carbophalt G®

Navigation

Contact

Region

S&P